Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania

08.11.2022

8 listopada w Dwójce obchodziliśmy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Uczniowie zgłębili, co kryje się pod pojęciem prawidłowego odżywiania, obliczali własne BMI a także układali przykładowe, pełnowartościowe menu. W holu szkoły pojawiło się stoisko ze zdrową żywnością (m. in. owocami, ciasteczkami, koktajlami), której każdy miał okazję spróbować.
Tekst i zdjęcia: Zofia Janik (2b)

Zobacz także

Śniadanie w Dwójce z Wielkopolskim Kuratorem Oświaty dr. Igorem Bykowskim
20.10.2025
17 października mieliśmy przyjemność gościć w progach naszego liceum Wielkopolskiego Kuratora Oświaty Pana dr. Igora Bykowskiego Ta niezwykle inspirująca godzina…
Stypendia dla Elizy Zdych i Marii Korman
20.10.2025
Z ogromną dumą informujemy o sukcesach stypendialnych naszych uczennic: Eliza Zdych (klasa 4a) za najwyższą średnią w szkole otrzymała Stypendium…
Etap szkolny konkursu “Lesen gehen…”
20.10.2025
Za nami wyjątkowy dzień w naszej szkole – w poniedziałek 22. września 2025 odbyły się szkolne eliminacje konkursu „Lesen gehen….”,…
Wymiana z Hanowerem
20.10.2025
Od 28. września do 04 października 2025 r., uczniowie grup DSD z klasy 3 i 2 mieli przyjemność wziąć udział…
1 2 3 62